Inspiració

Dir que la música de Babel està inspirada en l'illa de Mallorca no és una mera ocurrència. Aquesta petita roca esquitxada per la Mediterrània –que va ser habitada per cultures tan diverses com fenicis, grecs, romans i àrabs– va atreure infinitat d'artistes al llarg de la seva història. Entre els exemples més destacats podem citar Chopin, Borges, George Sand, Sorolla, Unamuno, lord Chamberlain, Rubén Darío, Joan Miró o, més recentment, Mike Oldfield. I és que alguna cosa té aquest cel que encisa els sentits de qui els contempla i conviden a la creació.
Vàrem néixer a dotze mil quilòmetres d'aquest idíl•lic paratge, més precisament a la cosmopolita Buenos Aires, i fa més d'una dècada vàrem establir el que anomenam el nostre “laboratori musical” al llevant mallorquí. Des d'aquí donam forma a una música de referències molt variades, però sempre tamisada per l'encanteri de la llum mediterrània.

 


Diego Blanco
Stick
Charango
Ronroco
Cuatro
Sikus
Quena
Quenacho
Moseño
Chajchas
ProgramacióAlejandro Blasi
Guitarra acústica
Guitarra espanyola
Guitarra elèctrica
Baix
Kalimba
Programació
 

La recerca de Babel es basa en la diversitat de sonoritats aconseguides a través d'instruments musicals oriünds de diferents parts del món, alguns d'origen mil•lenari i altres de recent creació, interpretats amb un concepte tradicional o contemporani segons ens guiï la música.