LAST DAY ON THE BEACH
Babel

"Last day on the beach" és el fruit d'un any de treball intens. Concebudes i enregistrades a l'illa de Mallorca, aquestes 14 cançons reflecteixen la recerca d'un so que inclou diverses corrents estètiques i musicals.

Compost, arreglat, produ´t i interpretat per Babel.

Agua de Mar (3:22)

Herea (5:05)

The labyrinth (4:34)

AL FLACO!... DALE GRACIAS
Homenatge a Luis Alberto Spinetta
Artistes varis


"Al Flaco... dale gracias" és un disc triple homenatge al gran Luis Alberto Spinetta que porta tres edicions exhaurides. Hi participen músics, escriptors i artistes plàstics d'Argentina, Xile, Uruguai, Colòmbia, França i Espanya, entre els quals podem citar Litto Nebbia, Rodolfo Mederos, Guillermo Cides, Leo García, Palo Pandolfo, Javier Malosetti i Fernando Samalea, entre altres. Babel participa interpretant “Covadonga” (tema inèdit de l'any 1978) i “Para, Valen” (del disc "Mondo di Cromo", de 1983). Aquest verdader tour de force artístic va donar com a resultat una notable obra d'art que excedeix la categoria de mer homenatge. Contingut dins d'un exquisit llibre de factura cuidada, té vuit il•lustracions d'Alejandro Blasi basades en cançons de l'homenejat. Tot el que es recapta és per donar a un menjador infantil de la ciutat de Mar del Plata, Argentina.

+ informació: www.alflacodalegracias.blogspot.com


GUARDADO EN LA MEMORIA
Homenatge a León Gieco
Artistes varis


El doble CD homenatge a León Gieco "Guardado en la memoria", conté una versió de Babel de “Vení que te digo algo (Se nos va la vida)”, cançó pertanyent al disc "Pensar en nada", de 1981. En aquesta versió –que figura en el repertori de Babel des de fa anys–, Diego Blanco i Alejandro Blasi s'encarreguen de tota la instrumentació (guitarres, kalimba, charango, stick, quena, quenacho i programació), a més de la producció artística. Entre els músics que participen en aquest projecte trobam Luis Alberto Spinetta, Guillermo Cides, Claudio Gabis, Ricardo Iorio, Mariana Baraj i al mateix León Gieco, entre altres. En l'aspecte gràfic, Alejandro Blasi va realitzar l'art final complet (portada, nou il•lustracions per al llibret intern i les serigrafies dels dos CD). Com en el cas d’Al Flaco... dale gracias, el que es recapta es dóna a un menjador infantil de la ciutat de Mar del Plata, Argentina.

+ informació: www.homenajealeongieco.blogspot.com


SEHNSUCHTSBLAU
Myriam Kammerlander

"Sehnsuchtsblau" és el primer disc de Myriam Kammerlander. Una obra plena d'intimitat en la qual despulla els sons de la seva arpa i ens convida a navegar en un mar de simplicitat i anhel blau des d'on es poden entreveure costes d'esperança. Conté vuit cançons, de les quals una va ser composta per la mateixa Myriam, una altra per Diego Blanco i una tercera pertany a ambdós. “Natura”, la cançó de Diego Blanco, tindrà una versió de Babel i estarà inclosa en el que serà el pròxim disc de la banda. La producció artística del disc d'aquesta jove arpista alemanya va anar a càrrec de Diego Blanco, que es va encarregar, a més, del disseny gràfic, la producció fotogràfica i va tocar el moseño en una cançó. Es va enregistrar a Galatea Studio, Mallorca, durant el 2009.

+ informació: www.myspace.com/myriamkammerlander


STICKISTAS
Artistes varis

Diego Blanco participa amb el tema "Desencuentro" en un àlbum històric de vint-i-dos artistes de l’stick provinents d'Espanya, Argentina, Mèxic, Brasil, Xile i Uruguai. Inclou un bonus track de l'inventor de l'stick, Emmett Chapman. El CD és el resultat d'un concepte cooperatiu dels músics participants i ha estat dirigit i editat per l’stickista Guillermo Cides.

+ información: www.stickcenter.com


EL ENCUENTRO (Curtmetratge)
Direcció: Santiago Vinci
Guió: Alejandro Blasi
Música: Diego Blanco

Dirigit per Santiago Vinci i amb guió d'Alejandro Blasi, –que va adaptar el relat homònim del seu llibre "El árbol de los prodigios"–, "El encuentro" és un curtmetratge rodat íntegrament a la ciutat de Manacor, més precisament al subsòl de la galeria d'art Quàsars. S’hi relata l'estranya experiència viscuda per un alquimista medieval, interpretat per Marc Rigo, que al costat del seu coprotagonista, Auxi Santandreu, fa la seva primera incursió al món de l'actuació. En realitat, es tracta d'un treball en el qual hi va haver moltes primeres vegades: és el primer curtmetratge que dirigiex Santiago Vinci, el primer en el qual Alejandro Blasi s'encarrega del guió, el primer treball d'actuació per a la parella protagonista, la primera vegada que el músic Suso Rexach presta la seva veu per a un personatge i la primera banda sonora que realitza Diego Blanco (que inclou la seva “Canción de amor para un fantasma”). La il•luminació va anar a càrrec d'Ignacio Pillonetto, que a més es va fer càrrec de la càmera.

Veure curtmetratge: El encuentro